Here is some facts you might useful for you

10 turistmål som du inte får missa

 

Om du någonsin har varit i Italien har du förmodligen hört talas om Colosseum, en gammal amfiteater med plats för 80 000 åskådare. Även om den delvis har förstörts av jordbävningar är den fortfarande en ikonisk symbol för Rom. Alternativt kan du besöka Bagan i Myanmar, en stad som ofta kallas "tempelstaden". Många av templen härinnehåller fantastiska skulpterade bilder av Buddha.

Benin - ett magiskt resmål

Benin är en andlig nation med fascinerande religiösa trosuppfattningar. Staden är det främsta centret för Vodoun-kulturen i Västafrika och många invånare praktiserar traditionell afrikansk religion. Medan vissa utövar sin religion öppet, håller andra sin tro hemlig. Du kommer att se Beninese gå från den katolska kyrkan till Python-templet och vice versa.

Landet har 42 olika etniska grupper. Fon är de mest talrika av dem och deras rötter går tillbaka till Dahomey-kungariket. De inrättade en centralregering och ett skattesystem och hade en stor militär styrka, inklusive ett kvinnoregement. Europeiska resenärer gav dessa människor smeknamnet Dahomean Amazons, men lokalbefolkningen kallade dem Nonmiton.

Kinesiska muren - ett naturunder

Kinesiska muren är ett enormt naturunder och ett världsarv. President Obama och drottning Elizabeth II besökte den på 1980-talet, och på senare år har kändisar som Tom Cruise och Jennifer Lawrence besökt den. Du kommer inte att vilja missa detta tillfälle att se en av de vackraste och mest historiska byggnaderna i världen!

Den är över 2 300 år gammal och byggdes av sex olika kinesiska dynastier. Qin-dynastin var främst ansvarig för den norra delen av muren. Legenden säger att draken ritade sina fotspår på muren och att hans arbetare följde dem för att bygga den. Det är en vanlig myt att den kinesiska muren kan ses med blotta ögat, men i själva verket behöver du en högteknologisk lins för att se den!

Atacamaöknen - ett av naturens mest otroliga underverk

Ett av de mest extrema ekosystemen i världen är Atacamaöknen - en unik plats som ligger mellan de höga Anderna och Stilla havet. Denna torra region är nästan helt utan regn, med en genomsnittlig årlig nederbörd på endast 0,04 tum. Därför är Atacama en av de torraste platserna i världen, och det har inte fallit någon nederbörd sedan man började registrera år 1570. Det extrema och torra klimatet har gjort det möjligt för forskare att testa material, inklusive rymdfarkoster, i denna miljö.

En av de mest imponerande naturattraktionerna i Atacamaöknen är den 3 000 kvadratkilometer stora saltslätten, som speglar de omgivande bergen som tusentals små vita katedraler. När solen går ner bakom Anderna sprakar och skimrar saltplattorna och skapar en spektakulär syn. Saltplattorna är mest färgstarka från december till februari, när flamingoflockar flyttar hit för att häcka.

Norrsken - ett naturunder

Norrsken är ett otroligt fenomen av naturligt ljus som kan ses i Norge, Finland och Island. Den kan också observeras i USA från vissa platser. Dessa platser är idealiska för att titta på norrsken, men du måste planera din rutt noggrant.

Den bästa tiden för att observera norrskenet är på vintern. Mörk himmel under dessa månader ökar dina chanser att se norrskenet.

Great Basin National Park är en plats för en budgetresa

Great Basin National Park ligger i den östra centrala delen av Nevada. Det är mindre än 30 minuter från gränsen till Utah och cirka 4,5 timmar från Las Vegas. Närliggande städer är Ely, Baker och Eskdale. Det senare erbjuder bättre nattliv, spökhistorier och mobiltjänster.

De varierande landskapen är ett utmärkt tillfälle att observera vilda djur och växter. Parken är hem för många fågel- och djurarter, bland annat skallerormar, bergslejon, prärievargar och lodjur. Besökare bör undvika att komma för nära vilda djur eller försöka interagera med dem.

Great Basin National Park - en dold pärla i West Virginia

Ett bra sätt att komma i kontakt med naturen är att vandra i Great Basin National Park. Det finns över 40 grottor i parken, varav de flesta är öppna för allmänheten och erbjuder guidade turer. Den enda grottan som inte är tillgänglig för allmänheten är Little Muddy Cave. Andra grottor i parken är Lehman Caves Cave, en av de bästa kalkstensgrottorna i USA, med en mängd olika formationer och stora rum.

Parken är en av de minst besökta parkerna i USA, vilket gör den idealisk för friluftsentusiaster och naturälskare. Parken har många vyer och leder som besökare kan utforska, bland annat Wheeler Peak. Vandringslederna i parken går förbi glaciala avlagringar och alpina sjöar och erbjuder besökarna en mängd olika möjligheter att njuta av parkens naturliga skönhet.

Mer information :)

Together, we can make this happen.

SUPPORT US

Fresh things from our blog

View all


Available jobs to apply

A few of the available jobs in Malmö. Would you like to apply?


Here are the missing 22

Here is the list of nations missing to make Malmö the world's most international city.


Frequently asked questions

Here are some of our answers to the most asked questions about Little Big Malmö.

FOLLOW THE PROJECT THROUGH OUR NEWSLETTER