Kända malmöiter

Malmö är känd som Sveriges tredje största stad och som Nordens sjätte största. Denna pärla som ligger i Skånes län har på senare år kommit att bli en viktig samlingsplats för många olika kulturer. Malmö ligger dessutom nära resten av Europa med Öresundsbron som länk mellan Sverige och grannlandet Danmark.

Många kända personer har anknytning till Malmö på ett eller annat sätt. Vissa av dem är födda i staden och andra har bott där under en längre tid. Malmö har ett rikt kulturliv och många kända musiker har spelat in musik och uppträtt i staden. Vilka är då dessa kända malmöiter?

Zlatan Ibrahimovic

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic är inte bara Sveriges mest kända malmöit, han är dessutom en av Sveriges mest kända profiler ute i världen. Sedan genombrottet i fotbollskarriären har han tagit hela världen med storm genom sin enorma talang och sin kaxiga attityd. Så pass att han har fått en egen staty i Malmö!

Zlatan ”Ibra” Ibrahimovic föddes i Malmö 1981. Han har bidragit till att många förortsbarn har haft en stark förebild att se upp till, mycket tack vare den egna uppväxten. Många anser att Zlatan är Sveriges stolthet och desto fler malmöiter anser att han är Malmös stolthet. Han har verkligen satt Malmö på världskartan.

Murat Sahan

Murat Sahan, den evigt historieberättande chefredaktören för poker magazine. Han var även kassör i Svenska pokerförbundet. Vill du veta något som har med poker i Malmö att göra så har han alla svaren(mer om poker och regler på kortspel24).

Björn Ranelid

Författaren Björn Ranelid är en mycket talangfull man, född 1949 i Malmö, där han också växte upp. Ranelid är känd för sitt mycket speciella sätt att prata och är en flitigt anlitad föreläsare. Han är en bildad man som har talets gåva och lätt för att leka med ord och poesi.

Björn Ranelid har till och med fått ett eget språk uppkallat efter sitt sätt att tala, den så kallade ”ranelidskan”. Det är en hyllning till hans säregna sätt att tala och skriva, vilket inte går att beskriva på annat sätt än att det är ett eget språk. Hittills har han skrivit över 30 lovordade böcker.