Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har även gått under namnen Malmö FF och MFF Ishockey och är en ishockeyklubb i Sveriges tredje största stad. Klubben grundades 1972 och hade sin storhetstid under början av 1990-talet. Då blev de bland annat svenska mästare två gånger plus att de vann en Europatitel. Laget hade sedan en mindre lyckosam period och huserade mest i Hockeyallsvenskan, som är landets näst högsta serie. Sedan 2015 är de dock tillbaka på elitnivå och spelar i SHL. Idag består truppen främst av svenska spelare men även några danskar, österrikare och finländare. Klubben har präglats av många kaotiska tränarbyten och turbulens i truppen.

Malmö Redhawks under 70- och 80-talet

Under sina första år efter att de bildades 1972 höll de till i vad som då kallades för Division II Södra B. Redan säsongen 1973/1974 lyckades de vinna serien, men avancerade inte uppåt eftersom de kom sist i sin kvalserie. Året därpå lyckades de bättre och tog steget upp i division 1. Säsongen 1975/1976 var första året som elitserien gick av stapeln och då lyckades de spela till sig en topplacering i den tredje högsta ligan. Det dröjde dock ända till 1989/1990 innan Malmö skulle spela upp sig i den högsta serien och detta gjorde man genom att gå obesegrade genom Allsvenskan.

Malmö Redhawks under 1990-talet

Det tog bara en säsong för Malmö att etablera sig i Elitserien och de slutade på en hedrande femteplats. Dock tog det stopp i kvartsfinalen där de fick se sig besegrade av Luleå. Nästa säsong gick det bättre och de hade inte en förlust på de första elva matcherna. De hade dessutom serieledningen ändå fram till sista omgången då Färjestaden lyckades passera. Detta spelade dock ingen roll i slutspelet där det var Malmö som drog det längsta strået och blev svenska mästare. Nästa säsong lyckades de bli Europamästare efter att ha besegrat Dynamo Moskva i en jämn och tuff match.