Fotbollslaget Malmö FF

Om du tycker om svensk fotboll har du säkert hört talas om fotbollslaget Malmö FF, som länge har varit ett mycket framgångsrikt lag inom svensk fotboll. Precis som övriga lag har de haft sina toppar och dalar men de är trots allt det svenska lag som har vunnit Allsvenskan, den högsta ligan inom svensk fotboll, flest gånger allt som allt.

Malmö FF har också gjort sig kända för andra saker, till exempel att det är klubben som världsstjärnan Zlatan Ibrahmovic spelade i innan han flyttade utomlands och började spela i andra större ligor. Den senaste gången Malmö FF vann Allsvenskan var så nyligen som förra säsongen, det vill säga 2017. Hur det går för dem i år kan du läsa mer om längre ner.

Malmö FF 2018

Säsongen 2018 har varit lite mer skakig för de rådande allsvenska mästarna, men allt eftersom säsongen har skridit på har även Malmö FF klättrat uppåt i tabellen. En vinst känns långt borta, men en bra placering är långt ifrån omöjligt. Däremot blev de svenska mästare i fotboll två år i rad, 2016 och 2017, och 2015 landade de på andra plats.

Kort historia

Malmö FF grundades år 1910 och debuterade i Allsvenskan år 1931. Sedan dess har framgången för det mesta varit ett faktum. De vann sin första allsvenska titel år 1944 och efter det har de vunnit ligan hela 23 gånger, vilket gör att de är det lag som toppar tabellen över sammanlagda antal segrar i Allsvenskan genom tiderna och det är inte dåligt.

Kända spelare

Zlatan Ibrahimovic är ett av de allra kändaste namnen på spelare som har spelat i Malmö FF, men långt ifrån det enda. Andra sådana är Martin Dahlin och Patrik Andersson. Om vi går ännu längre tillbaka i tiden hittar vi spelare som Torbjörn Persson, Roland Andersson och Bo Larsson. I dagens trupp är Markus Rosenberg en av de mer kända spelarna i laget.